Metoden der ligner akupunktur

TENS-metoden er en påskønnet måde i den etablerede lægeverden jorden over. Metoden bør nok allerbedst sammenholdes med akupunktur. Hvis du erhverver dig et apparat følger der nogle elektroder med som du anbringer på kroppen det punkt hvorpå du ønsker behandling. Det kan måske være du har smerte i lænden, så anbringer du elektroderne på det sted og tænder dit apparat og indstiller det på det fortrukne program og styrke. Nogle apparater er så smarte at der figurerer flere forskellige programmer som du kan indstille det til. Derforuden kan du tilmed på nogle udse om du ønsker TENS-behandlingsmetoden eller EMS-programmet.

EMS står for elektrisk muskelstimulation. I modsætning til at behandle smertende områder som Tens-programmet behersker går EMS derfor ind og stimulerer musklen og gør den stærkere. Der figurerer derved forskellige typer af apparater, men med et apparat erhverver du tilmed en hel del forskellige funktioner og måder at bruge det på. En god ting ved tens-apparater til eget brug, derimellem tens-apparater er jo at du er mere frit stillet.

Du er ikke bundet af at tage til fysioterapeuten, akupunktøren, lægen, massøren med videre. Har du et problem bør du ikke spilde tiden. Det bør klares med det samme. Naturligvis bør du være bevidst om at uanset hvor ”begavet” dit apparat er, kan det ej afhjælpe den professionelle persons indsigt, fx fysioterapeuten eller lægen.  Der er dog nogle restriktioner dersom du pønser på at skaffe dig et apparat, som du selv kan tage. Det må ej benyttes af epileptikere plus mennesker med pacemakere.  Men fejler du ikke noget seriøst kan du trygt overlade dit smertende sted til tensapparatets kur og Minde dig selv på at TENS-metoden er en respekteret metode, og at du ved at anvende et apparat opnår en kur der ingenlunde er misbrugsskabende og heller ikke har nogen sideeffekter som et medikament måske kunne besidde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *