Billig alkotest vs. dyr alkotest

Der findes rigtig mange forskellige alkotest og det kan være svært, at beslutte sig for hvilken man skal købe. Der er fordele og ulemper ved begge slags og det kommer også meget an på hvad man skal bruge sin alkotest til.

For at få definitioner på plads så er en billig alkotest, en alkotest der ikke koster mere, end ca. 1.000-2.000 kroner. En dyr alkotest er derimod dem der koster endnu mere. Man kan sagtens finde en billig alkotest til omkring 200-400 kroner, men de er stadig billige i forhold til de dyre, når de koster 1.000-2.000 kroner.

Billig alkotest

Der er meget forskelligt hvordan de billige alkotest, måler promille, men det foregår altid ved, at man puster i den. Ligesom med alle andre alkotest. Man vil få resultatet indenfor meget kort tid og skal derfor ikke stå og vente på resultatet. Der kan godt være meget forskel på hvor præcist resultat man får. Det er de færreste billige alkotest, der altid giver et rigtigt resultat og derfor kan man heller ikke rigtig stole på dem.

Nogle gange kan resultatet godt ligge meget langt væk fra virkeligheden og derfor skal man være meget påpasselig med hvad man bruger en billig alkotest til. Man bør ikke sætte sig ind og køre i en bil udelukkende pga. det resultat man har fået af sine billige alkotest. Til tider kan den nemlig godt vise meget forkert.

Man kan dog sagtens bruge en billig alkotest til fester eller andre komsammen, hvor man synes det vil være sjovt, at måle hinandens promille. Her gør det ikke så meget om det er et meget præcist resultat man får.

Dyre alkotest

Hvis man vælger en dyr alkotester med brændselscelle, har man til gengæld meget bedre muligheder for, at få et resultat man kan stole på. Hvis man gerne vil have en alkotest, der kan fortælle om man kan køre bil, er dette ofte det rigtige valg.

Men der er som sagt tale om en dyr alkotest, så man skal gøre op med sig selv om det er det værd. For ofte kan man også vurdere om man har fået for meget eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *