Spontan abort

Du og din partner har måske taget en ægløsningstest fundet ud af, hvornår du har ægløsning efter det har I besluttet jer for at blive gravide med succes. 4 uger efter, at du fandt ud af du ventede et barn, blev du udsat for en spontan abort, kommende forælders værste mareridt.

Hvad er en spontan abort?

En spontan abort, er en abort der sker i løbet af de første 13 uger af en kvindes graviditet, for det meste skyldes en spontan abort en fejl i embryo altså fosteret. Det er vigtigt at man ikke overreagerer og ser alle små ændringer som tegn på en spontan abort, da en spontan abort ikke er særlig sjælden. De fleste spontane aborter bliver ikke bemærket, da de ofte sker meget tidligt i graviditeten, normalt indenfor de 2 første uger.

Kan man blive gravid igen efter en spontan abort?

Der er intet der har vist, at man ikke kan blive gravid efter en spontan abort, man skal bare huske at ens ægløsning først kommer 3 til 6 uger efter din spontane abort. Så du vil godt kunne blive testet positiv i en ægløsningstest kort inden den spontane abort. I princippet kan du risikere at blive gravid uden at have fået menstruation.
Selvom du lige har oplevet en spontan graviditet, er det sjældent der sker igen da der ikke er noget, der tyder på, at efter man har fået en, at man så har større chance for at få denne ubehagelige oplevelse igen. Men det er dog mange forskellige ting, som kan føre til en spontan abort, så det er svært at sige helt sikkert.
Så, hvis man ønsker at prøve igen er det bare med at få taget en ægløsningstest og ramme ægløsningen, så skal det i de fleste tilfælde nok lykkes, at blive gravid igen på et tidspunkt.

Symptomer og hvordan man undgår en spontan abort

Man kan ikke se om man har chance for en spontan abort, og det kan heller ikke måles i en ægløsningstest, til gengæld er der nogen symptomer, der kan tyde på en mulighed for spontan abort. Hvis du bløder og har smerter i den midterste halvdel af underlivet eller bare generelt har stærke smerter, mens du er gravid. Spontan graviditet er normalt aldrig farlig for kvinden, så hvis du har testet en positiv ægløsningstest og besluttet dig for at blive gravid behøves du ikke at være bange for det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *